Cégből kiszállás módja, a kiszállási forma lehetőségeit, meghatározásait is jelenti.
Cégből kiszállás megfelelő időben történő tervezésénél a kiszállási módok közül az adott cég helyzetének legjobban megfelelő mód kiválasztható, megfelelően hosszú rendelkezésre álló idő esetén.

A cégből kiszállásnál fontos az alaphelyzet. Csak a tulajdon átadása és a kontroll ellenőrzés megoldását kell átvenni, vagy a cég mindennapi vezetését is?
A jól felépített cégeknél általában már nem egy ember vezeti a céget teljesen, hanem jól körülhatárolt módon a feladatok megosztása megtörtént.

A cégből kiszállás több módon is történhet.
Általánosan elterjedt:
1.) a családon belüli átadás, főleg családi cégek esetén és
2.) az eladás.

Még sok lehetőség van, melyek megoldást jelenthetnek, többek között:
3.) a cégvezetés teljes átadása a megfelelő kontroll kialakításával,
Ennél a lehetőségnél jelentős szempont a cég eredményessége. Megfelelően jó cégfelépítés és jó üzemi eredmény is szükséges a vezetés átadásához, mert a valóban magas színvonalú, iparági kapcsolatokkal is rendelkező vezető sokszor a hagyományos működési cég üzemi eredményének nagy részét is elvinné a bekerülési költségével.

4.) cég átalakítással, nagyobb cégek esetén a tőzsdére vitel és tőzsdén keresztüli értékesítés is megoldást jelenthet.
Itt fontos megjegyezni, hogy az IpariBefektetések.hu portálhoz tartozó közvetítési rendszereken általában olyan, akár néhány milliárd forintos forgalmú cégek találhatók, melyek a tőzsdére kerüléstől sok szempont miatt is távol vannak vannak. Ezért oldalainkon erről a kiszállási formáról csak említést teszünk.

Magyarországon eléggé ritka még, hogy a családon belüli cég átadás esetén az új tulajdonos a valós piaci érték nagyságrendjét ki tudná fizetni.
Az üzletrészek adásvételének névértéken történő átadása megszokott a családon belüli tulajdonrészek átadásánál.
A cégből kiszállás alatt elsősorban főleg a tényleges vezetésből kiszállást is értjük.

A cégből kiszállás tervezhető folyamat.
A cégből kiszállás legjobb formájának és a zökkenőmentes átadás megvalósításához megfelelő idő szükséges.

*****
IpariBefektetések.hu: befektetések az iparba. Működő, vagyonnal rendelkező cégek közvetítésével foglalkozunk, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal.
Fő honlapunk az IpariCégek.hu: Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás, Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés.
.
Az IpariBefektetések.hu oldalain minden írásunk és kép saját, minden jogot fenntartunk!
© Copyright Gál József, IpariBefektetések.hu

.